Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Kom med til forårsmøde om kønsidentitet

Skaber kønsskifte større trivsel for transkønnede, og er ens vigtigste opgave som pårørende i så fald at bekræfte mennesker i deres oplevede kønsidentitet? Det vil Jacob Munk reflektere over til KLFs forårsmøde d. 19. marts i Århus.

Jakob Munk

Lørdag den 19. marts kl. 13-16 har Kristelig Lægeforening sit forårsmøde i Christianskirkens Krypt, Frederikshaldsgade 15, 8200 Aarhus N. Denne gang med forfatter og stud.theol. Jacob Munk som taler.

Spørgsmål om køn og identitet er nogle af de mest kontroversielle emner i disse år. Over de sidste ti år er antallet af ansøgninger om kønskorrigerende operationer mere end femdoblet, og vi ser stadigt flere, herunder også børn, ytre, at de føler sig utilpas i deres krop. Denne eftermiddag skal vi stille skarpt på nogle af de etiske dilemmaer:

Hvad er køn, og kan man skifte det? Er der grund til bekymring over det stigende antal unge, der anmoder om juridisk og kirurgisk kønsskifte? Skaber kønsskifte større trivsel for transkønnede, og er ens vigtigste opgave som pårørende i så fald at bekræfte mennesker i deres oplevede kønsidentitet?

Det vil Jacob Munk reflektere over, og han vil samtidig forholde sig til, om den kristne etik og skabelsesteologi noget at sige i alle disse spørgsmål. Jacob vil også dele sin erfaring med at komme i mediestorm efter at have blandet sig i kønsdebatten.

Jacob Munk (f. 1993) er bachelor i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og er nu stud.theol. ved Menighedsfakultetet i Aarhus samt projektmedarbejder i AdamogEva.dk. Han er forfatter til flere artikler i akademiske tidsskrifter og er medforfatter til materialet ”Jeg er køn : Seksualundervisning i 0.-6. klasse”, som er udgivet i 2019 af en række kristne organisationer. Samme år udgav han på Forlaget Credo bogen ”En langt bedre vej : En ny retning for debatten om køn og seksualitet”, som fik stor opmærksomhed i de danske medier.

Se undervisningsmaterialet ”Jeg er køn”.

Se mere om bogen ”En langt bedre vej” hos forlaget (man kan downloade de første 22 sider).

SE OGSÅ: