Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Nyheder

Nyheder fra Kristelig Lægeforening

Abort før 12. uge er det mindst ulykkelige blandt mange ulykker

Jo mere vi ved om menneskets udvikling, jo vanskeligere bliver det at fornægte, at fostret i en kvindes liv er mere end en klat – det er et liv, det er et menneske.

Læs mere »

Etisk Råd fraråder fortsat aktiv dødshjælp 

Der er for meget på spil til at aktiv dødshjælp kan indføres i Danmark, mener 16 ud af 17 medlemmer af Etisk Råd. Det faktum modtages med lettelse i Kristelig Lægeforening, som dog er bekymret over de politiske bevægelser.

Læs mere »

Verdenskongressen cementerede det globale fællesskab i ICMDA

I Arusha var der i nogle få dage en mosaik af kulturer, da ICMDA 2023 samlede 1022 deltagere fra 107 lande. Begivenheden er en levende hyldest til 60 års vækst og det vigtige samarbejde, der definerer ICMDA.

Læs mere »

Tænketank: “Vi kan ikke styre aktiv dødshjælp”

Vigtige værdier og menneskesynet kommer under pres, når døren er åbnet på klem for aktiv dødshjælp. Det mener en nyetableret tænketank, som maner til besindelse.

Læs mere »

Aktiv dødshjælp skaber mindre frihed og mere utryghed

Kristelig Lægeforening har sendt en udtalelse til Folketingets Sundhedsudvalg om aktiv dødshjælp, fordi debatten mangler perspektiver.

Læs mere »

Serpens Aeneus ’23 er på vej

Serpens har fået en grafisk overhaling i 2023-udgaven og byder som sædvanlig på masser af godt læsestof.

Læs mere »

Det er vanskeligere at værne om livet

FOTOREPORTAGE: Teologien har klare bud på svar på nogle af tidens største eksistentielle debatter, mener Ulrik Nissen, lektor og professor i teologi.

Læs mere »
Foto: Marco Verch

Læger får anbefalinger for eksistentiel og åndelig omsorg

Med den første kliniske retningslinje for eksistentiel og åndelig omsorg får sundhedsprofessionelle konkrete anbefalinger til, hvordan de kan støtte og yde omsorg for patienters behov.

Læs mere »
Ukraines flag, kirker i baggrunden. Foto: President Of Ukraine

KLF støtter ICMDA med 10.000 kroner til hjælpearbejdet i Ukraine

I Ukraine er der brug for både menneskelige og økonomiske ressourcer for at hjælpe befolkningen bedst muligt igennem krigen. Derfor indsamler ICMDA penge til hjælpearbejdet, som KLF nu støtter med 10.000 kroner.

Læs mere »

Skal adgangen til surrogatmoderskab lempes?

I en udtalelse fra Etisk Råd anbefales det, at politikerne lemper adgangen til surrogatmoderskab. Men eksempler fra rapporten og debatten i Etisk Råd demonstrerer mange gråzoner i sagen.

Læs mere »