Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Online-forårsmøde om åndelig omsorg

Kristelig Lægeforenings forårsmøde foregår i år som et aftenseminar via online-tjenesten Zoom. Det var annonceret til torsdag den 25. marts, men som følge af sygdom i oplægsholderens familie er mødet nu flyttet til torsdag efter påske: den 8…. Read More

Kristelig Lægeforenings forårsmøde foregår i år som et aftenseminar via online-tjenesten Zoom. Det var annonceret til torsdag den 25. marts, men som følge af sygdom i oplægsholderens familie er mødet nu flyttet til torsdag efter påske: den 8. april kl. 19.30, hvor emnet vil være åndelig omsorg.

Hospicesygeplejerske Helene Sejergaard har sagt ja til at holde et oplæg med en praksisnær tilgang til emnet, og seminaret vil i høj grad bestå af samtale og refleksion. Det kan delvist komme til at foregå opdelt i lidt mindre grupper, såkaldte breakout rooms.

Helene Sejergaard har siden 2016 arbejdet som sygeplejerske på Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg, og tidligere har hun været ansat på Rigshospitalet. Hun er frivillig medarbejder i Dansk Kristelig Sygeplejeforening (DKS), som gennem en årrække har været med til at sætte fornyet fokus på vigtigheden af åndelig omsorg. Helene Sejergaard har også ved tidligere lejligheder undervist i dette emne.

Praktisk om webinaret
I lighed med vores sædvanlige fysiske møder er mødet gratis og uden tilmelding.

For at tilgå mødet, skal du bruge et link, som udsendes via Kristelig Lægeforenings nyhedsbrev. Der vil på selve dagen blive sendt en reminder med gentagelse af linket.

Om emnet i øvrigt
En initiativgruppe fra DKS har på hjemmesiden aandeligomsorg.dk samlet en række fortællinger, artikler, forskningsresuméer og litteraturhenvisninger, som kan være værd at kigge på som eventuel forberedelse til online-seminaret. Om deres egen tilgang til åndelig omsorg skriver DKS-gruppen:

Åndelig omsorg handler om at komme det menneske i møde, som tumler med eksistentielle spørgsmål og behov – uanset om mennesket er religiøst, spirituelt eller ej.

Åndelig omsorg er i tanke, ord og handling at udvise dyb respekt for det hele menneske set som et unikt individ, hvor plejepersonen og patienten indgår i en ligeværdig relation.

Læs mere om det her

Aktuelt udbyder Dansk Kristelig Sygeplejeforening to gange i 2021 et mere omfattende kursus med titlen Åndelig omsorg i praksis: i marts-april-maj i form af et online-kursus og i efteråret som et fysisk kursus på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup.

Læs mere om kurset her

SE OGSÅ: Patienter midt i en livsomvæltning har behov for åndelig omsorg – men hvordan?