Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Menneskelige og åndelige vinkler på COVID-19

Christian Wejse har sagt ja til at holde et KLF-webinar onsdag den 9. juni kl. 19.30. Han bruger i det daglige halvdelen af sin arbejdstid som afdelingslæge på infektionssygdomme, AUH, og den anden halvdel som lektor på Aarhus… Read More

Christian Wejse har sagt ja til at holde et KLF-webinar onsdag den 9. juni kl. 19.30.

Han bruger i det daglige halvdelen af sin arbejdstid som afdelingslæge på infektionssygdomme, AUH, og den anden halvdel som lektor på Aarhus Universitet, hvor han leder Center for Global Sundhed på Institut for Folkesundhed. Hvis nogen i Kristelig Lægeforening forud for COVID-19 ikke har kunnet sætte ansigt på Christian Wejse, kan de det med stor sikkerhed nu, hvor han i mere end et år har været et af mediernes yndlings-orakler inden for pandemihåndtering.

På webinaret vil han fortælle om og svare på spørgsmål om de epidemiologiske aspekter, men også om at stå med håndteringen af de svært syge patienter med mange dødsfald i afdelingen, herunder svære valg af behandlingsniveau. Han vil også komme ind på sine oplevelser med den kæmpestore medieinteresse. Og som både læge og kristen vil han komme ind på, hvad en pandemi med dens mange restriktioner og påpasselighed har gjort ved os som mennesker og som kirke.

Link til mødet udsendes med nyhedsbrevet.

Ph.d. Christian Wejse (f. 1969) bliver fra september leder af Klinik for Kompleks og Tværkulturel Medicin, der også kommer til at ligge på Infektionssygdomme AUH. Han er gift med Elisa, som er præst i Odder Frimenighed, som er en del af Dansk Oase, og de har 4 børn i alderen 13-23.