Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Nordisk lægekonference med spændende program

Den 12-15. august inviterer KLF’s svenske søsterforening til en nordisk konference for kristne læger og medicinstuderende afholdt i to centralt beliggende kirker i Gøteborg. Der er tale om en hybridkonference med mulighed for at deltage enten fysisk i… Read More

CEO for ICMDA Peter Saunders medvirker under flere programpunkter på den nordiske konference i august 2021

Den 12-15. august inviterer KLF’s svenske søsterforening til en nordisk konference for kristne læger og medicinstuderende afholdt i to centralt beliggende kirker i Gøteborg. Der er tale om en hybridkonference med mulighed for at deltage enten fysisk i Gøteborg eller online.

Arrangørerne har under overskriften ”Faith in Medicine” sammensat et rigtig indbydende program. Formiddagene byder blandt andet på foredrag ved gode ICMDA-kendinge: Torsdag taler Peter Saunders om ”Troens rolle for den kristne læge”, fredag er det Rick Paul om ”Troens rolle i lægekaldet”, og lørdag fortæller John Wyatt om ”Det bibelske syn på menneske og omsorg”.

Hver enkelt af de tre formiddage byder også på seminarer i to forskellige spor. I et af seminarne vil pædiatrisk kardiolog Britt-Marie Joelsson reflektere over, hvordan man over for sine patienter kan vidne om ”de gode nyheder” i en sammenhæng, hvor man ikke direkte kan evangelisere. På de øvrige seminarer kan man blive klogere på de globale sundhedsudfordringer (Vinod Shah), samvittighedsfrihed inden for lægebehandling (Ruth Nordström), menneskelivets begyndelse (John Wyatt), ”død på bestilling” (Kalle Mäki og Rick Paul) og kønsdysfori (Peter Saunders).

Man vil naturligvis kun kunne få den fulde konferenceoplevelse ved at tage turen til Gøteborg, hvor der om eftermiddagen vil være mere uformelle sammenkomster. Ikke mindst de studerende vil have gode grunde til at møde frem i Gøteborg, da der for dem er arrangeret særlige udflugter og andre særskilte programpunkter. Men der er altså eftermiddags-”hangout” og fællesmåltider.

Om aftenen kl. 19.30-21.00 vil der igen være hybridmøde, blandt andet med input fra de øvrige nordiske lande. Konferencen rundes af med en gudstjeneste søndag formiddag.

Find det fulde program og praktiske oplysninger om pris og tilmelding under punkterne nederst på denne side fra Kristna Läkare och Medicinstudenter