Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Konference i Göteborg med udfordrende foredrag

Af Anne Bodilsen Bruun I midten af august drog en lille dansk delegation til Gøteborg for at deltage i nordisk kristelig lægeforenings-konference. Her blev vi mødt af en stor flok svenske værter og nogle få dedikerede norske og… Read More

Et udsnit af deltagerne på den nordiske konference i Göteborg. I løbet af dagene den 12.-15. august deltog omtrent dobbelt så mange

Af Anne Bodilsen Bruun

I midten af august drog en lille dansk delegation til Gøteborg for at deltage i nordisk kristelig lægeforenings-konference. Her blev vi mødt af en stor flok svenske værter og nogle få dedikerede norske og finske deltagere, som kunne se frem til karantæne, når de kom hjem.

Tre dage med bibeltimer, fremragende foredrag, drøftelser og diskussioner, lovsang, kaffesnak og sightseeing opsummerer konferencen.

En varm og imødekommende atmosfære omsluttede konferencen, og det var skønt både at hilse på gamle venner og bekendte og møde nye. Snakken gik lystigt, både når der skulle høres til, hvordan det var gået siden sidst, opdateres på corona-restriktioner i de øvrige lande, og når der var drøftelse af de mange foredrag, der satte godt gang i både tanker og samtaler.

For hvordan forholder vi os til en patient, vi møder i klinikken, med kønsdysfori? Hvordan arbejdes der med sundhedsprojekter i tredjeverdenslande? Hvordan møder Gud os i en verden fuld af sorg og ulykke? Hvad er et kald, og er det noget, vi alle sammen oplever? Og retten til samvittighedsfrihed – er den i fare? Alt dette og meget mere kom dygtige foredragsholdere omkring på uddybende og udfordrende måder.

Jeg er taknemmelig for søsterforeninger i Norden og det fællesskab, vi kan have der – både på det sociale plan og til idéudveksling og sparring i forhold til de udfordringer, vi som kristne læger står i. Heldigvis står vi aldrig alene, som en af foredragsholderne sluttede af med: ”we serve, but Jesus heals”.

En række foredrag og bibeltimer er efterfølgende gjort tilgængelige online. Se en oversigt her.

SE OGSÅ:
Nordisk lægekonference med spændende program (05.07.2021)
Videoer fra nordisk konference (22.12.2021)