Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Mundbindsbøn til en hverdag med COVID-19

Afdelingslæge og lektor Christian Wejse talte på et KLF-webinar den 9. juni om ”Menneskelige og åndelige vinkler på COVID-19”. Oplægget bød på en indsigtsfuld faglig gennemgang af de epidemiologiske aspekter set fra hans bord – fra tidligt af… Read More

Afdelingslæge og lektor Christian Wejse talte på et KLF-webinar den 9. juni om ”Menneskelige og åndelige vinkler på COVID-19”. Oplægget bød på en indsigtsfuld faglig gennemgang af de epidemiologiske aspekter set fra hans bord – fra tidligt af 2021 og frem til nu.

Desuden fortalte han om sine oplevelser – som både læge og kristen – af, hvad en pandemi med dens mange restriktioner og påpasselighed har gjort ved os som mennesker og som kirke. Selv har Christian Wejse blandt andet haft glæde af et lille personligt ritual i form af en ”mundbindsbøn”, som han læste op.

Mundbindsbønnen
GUD, min skaber,
jeg gør mig nu klar til at gå ud i verden.
Hjælp mig til at se det sakramentale i at bære dette mundbind.
Lad det være et ”ydre tegn på en indre nåde”
– en håndgribelig og synlig måde at vise,
at jeg elsker min næste som mig selv.

Kristus, da min læber nu er tildækket,
så afdæk mit hjerte,
så mennesker ser mit smil i mine øjenkroge.
Da min stemme nu er utydelig,
så hjælp mig at tale tydeligt
ikke kun med ord, men med min adfærd.

Helligånd, lad elastikken, som rører mine ører,
minde mig om at lytte
omhyggeligt og omsorgsfuldt til alle, jeg møder.
Lad dette simple klæde være skjold og banner,
og lad hvert åndedrag, det afskærmer,
være fyldt med din kærlighed.

Således beder jeg i dit navn og i din kærlighed.
Det høre og bønhøre du, Gud.
AMEN