Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Efter vintermødet med Stephen Sandoval

Den dansk-amerikanske teolog Stephen Sandoval holdt ved Kristelig Lægeforenings vintermøde i København i januar et personligt og rørende foredrag. Stephen har lært det danske sundhedsvæsen grundigt at kende på godt og ondt, efter at han i 2013 overlevede… Read More

Stephen Sandoval talte på vintermødet

Den dansk-amerikanske teolog Stephen Sandoval holdt ved Kristelig Lægeforenings vintermøde i København i januar et personligt og rørende foredrag.

Stephen har lært det danske sundhedsvæsen grundigt at kende på godt og ondt, efter at han i 2013 overlevede en beskadigelse af rygmarven under en operation.

På den baggrund gav han et stærkt vidnesbyrd om tro og meningsløshed, lidelse og håb, hvilket også gav anledning til en spændende fælles samtale i forlængelse af hans oplæg.

Stephen kom blandt andet ind på, hvordan man kan lære at klage. I den sammenhæng følger der her nogle links, som han opfølgende har delt med os. På vintermødet refererede han bl.a. til en podcast i fire små dele af Rob Bell, som kan høres her: Robcast: Learning to lament.

Det studie af Kathleen O’connor om Klagesangene, som Rob Bell citerer, er udgivet i bogen

Lamentations and the Tears of the World (se evt. bogen på Amazon)

Stephen har efterfølgende fortalt, at det havde været en virkelig god udfordring og en velsignelse for ham at blive spurgt om at holde det usædvanlige foredrag. Han skriver også, at hvis nogen gerne vil diskutere emnerne nærmere med ham, er de meget velkomne til at kontakte ham:

“As I said I am most available by Facebook messenger if anyone wants to discuss faith crises or just more on any of the subject. Doctors need chaplains too!”.