Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

DR og ZDF sætter fokus på sygdom og tro i påsken

“Patienterne har opdaget, at de ikke længere er ‘gud’ i deres liv.” Sådan udtaler en hospitalspræst, som i en programserie på DR2 lukker seerne ind i mødet med patienter, pårørende og (fag)professionelle. Også ZDF sætter fokus på tro og sygdom i påsken.

“Vi er så vant til at være Gud i eget liv i vores tid. Men de mennesker, der kommer til mig, har opdaget, at det er de ikke.”

Sådan beskriver hospitalsspræst Lotte Mørk sit arbejde fra Rigshospitalet i en artikel i Kristelig Dagblad onsdag. Kristeligt Dagblad interviewer hende i anledning af Tro, håb og kriser, der sendes på DR2 i påsken, og som tager seerne tæt på de sjælesørgeriske samtaler, Lotte Mørk har med patienter, pårørende og læger.

Hospitalspræst Lotte Mørk møder i Tro, håb og kriser en række mennesker, som i mødet med sygdom og lidelse har opgivet at være ‘gud’ i deres liv, men begynder at stille større og mere eksistentielle spørgsmål. Screenshot fra DR TV.

I første program af Tro, håb og kriser, er Morten, som spørger Lotte Mørk, hvordan man bedst taler med patienter om dødelig sygdom. Yliam Lam spørger i program 3, hvornår man som læge gør det godt nok.

I alt sendes der fire programmer fra Skærtorsdag kl. 23.00 til Påskedag kl. 23.00 – alle dage på DR2. Alle programmer kan dog allerede nu ses på DR TV.

På ZDF kan man Langfredag kl. 13:30 møde intensivsygeplejerske Dominik Stark, som fra sit arbejde på universitetshospitalet i Köln reflekterer over dødens nærvær i sit arbejde overfor den kristne tro på Jesu opstandelse og håbet om det evige liv. Det sker i programmet Leben ist mehr! Programmet har danske undertekster.

Læs flere tv-anbefalinger på KLF, Kirke & Mediers hjemmeside, hvor disse stammer fra.