Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Fosterundersøgelser bør reguleres af nationale retningslinjer

Skal man undersøge for alt det, der er teknologisk muligt? Det Etiske Råd anbefaler, at der udarbejdes nationale retningslinjer for, hvilke sygdomme der skal undersøges for i det offentlige tilbud om fosterundersøgelser.

Læs mere »

Kom til forårsmødet i Århus

Den 13. april kl. 13.00 afholder Kristelig Lægeforening forårsmøde i Christianskirken i Århus. Marianne Jørgensen, der er uddannet socialrådgiver, vil fortælle om Abortliniens arbejde, hvor hun er daglig leder.

Læs mere »

Igen får unge par svar på spørgsmål om barnløshed

Lørdag markeres ved Kristelig Lægeforenings vintermøde genudgivelsen af hæftet Barnløshed? – en guide til unge par, der oplever problemer med at blive gravide, og som på den baggrund skal forholde sig til kunstig befrugtning.

Læs mere »

Kom med til vintermøde om kristnes møde med LGBT-personer

Lørdag den 20. januar gæster Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i Frikirkenet, KLFs vintermøde i Værløse Kirke.

Læs mere »

Abort før 12. uge er det mindst ulykkelige blandt mange ulykker

Jo mere vi ved om menneskets udvikling, jo vanskeligere bliver det at fornægte, at fostret i en kvindes liv er mere end en klat – det er et liv, det er et menneske.

Læs mere »

Etisk Råd fraråder fortsat aktiv dødshjælp 

Der er for meget på spil til at aktiv dødshjælp kan indføres i Danmark, mener 16 ud af 17 medlemmer af Etisk Råd. Det faktum modtages med lettelse i Kristelig Lægeforening, som dog er bekymret over de politiske bevægelser.

Læs mere »

Verdenskongressen cementerede det globale fællesskab i ICMDA

I Arusha var der i nogle få dage en mosaik af kulturer, da ICMDA 2023 samlede 1022 deltagere fra 107 lande. Begivenheden er en levende hyldest til 60 års vækst og det vigtige samarbejde, der definerer ICMDA.

Læs mere »

Tænketank: “Vi kan ikke styre aktiv dødshjælp”

Vigtige værdier og menneskesynet kommer under pres, når døren er åbnet på klem for aktiv dødshjælp. Det mener en nyetableret tænketank, som maner til besindelse.

Læs mere »

Aktiv dødshjælp skaber mindre frihed og mere utryghed

Kristelig Lægeforening har sendt en udtalelse til Folketingets Sundhedsudvalg om aktiv dødshjælp, fordi debatten mangler perspektiver.

Læs mere »

Serpens Aeneus ’23 er på vej

Serpens har fået en grafisk overhaling i 2023-udgaven og byder som sædvanlig på masser af godt læsestof.

Læs mere »