Kristelig Lægeforening kontakt@kristeliglaegeforening.dk

Læger og præster kan lære af hinanden

Mandag den 19. september tager Syddansk Universitet og Folkekirkens Undervisnings- og Videnscenter hul på en serie af dage om åndelig omsorg.

Læs mere »

DEBAT: WHOs abortvejledning er på kollisionskurs med menneskelivet og lægers samvittighed

WHOs opdaterede abortvejledninger, som i realiteten fjerner enhver abortgrænse, giver anledning til dybe panderynker hos KLFs formand, Ida Guldberg, som har et debatindlæg i torsdagens udgave af Kristeligt Dagblad.

Læs mere »

Kotagiri-hospitalet mærker effekten af mindre covid

Overlæge Tony Abraham Thomas glæder sig over, at Kotagiri-hospitalet i Indien, som Kristelig Lægeforening gennem flere år har støttet, for alvor kan komme igang med sine udadrettede aktiviteter efter covid19-pandemien. Det skriver han i det seneste nyhedsbrev fra hospitalet.

Læs mere »

DR og ZDF sætter fokus på sygdom og tro i påsken

“Patienterne har opdaget, at de ikke længere er ‘gud’ i deres liv.” Sådan udtaler en hospitalspræst, som i en programserie på DR2 lukker seerne ind i mødet med patienter, pårørende og (fag)professionelle. Også ZDF sætter fokus på tro og sygdom i påsken.

Læs mere »

Hjælp læger i Ukraine

ICMDA har indtil videre samlet over 1,5 millioner kroner ind til nødhjælp til Ukraine.

Læs mere »

Nærmeste pårørende kan give samtykke på vegne af varigt inhabile patienter

Nye regler gør det muligt for nærmeste pårørende til varigt inhabile patienter at give informeret samtykke til en række mindre behandlinger på vegne af deres pårørende for op til et år ad gangen.

Læs mere »

Vi skal ikke slå vore patienter ihjel, men lade dem få en naturlig død, når tiden er inde.

DEBAT: At vi får et ret forhold til døden, er uhyre betydningsfuld. Døden er ikke altid den værste udgang – den kan også være en befrielse, skriver Hans Asger Holmsgaard og Ellen Kappelgaard, i lørdagens udgave af Dagens Medicin.

Læs mere »

KLF har fået ny redaktør

Stefan Vase afløser Filip Graugaard Esmarch som redaktør i Kristelig Lægeforening.

Læs mere »

Kom med til forårsmøde om kønsidentitet

Skaber kønsskifte større trivsel for transkønnede, og er ens vigtigste opgave som pårørende i så fald at bekræfte mennesker i deres oplevede kønsidentitet? Det vil Jacob Munk reflektere over til KLFs forårsmøde d. 19. marts i Århus.

Læs mere »

Internationalt: Kampen for at beskytte livet fortsætter

Den nordeuropæiske ICMDA-etikgruppe mødtes i midten af januar på Zoom til en opfølgning på tingenes tilstand rundt om i Europa. Fra både UK og Tyskland var der bekymrede miner.

Læs mere »